Wetenschapswinkel Groningen onderzoekt effecten Corona-crisis op het dagelijks leven in de EDR!


dinsdag 20 april 2021

De Corona-pandemie heeft ons leven erg veranderd. Vooral op ons sociale leven, onze werkomstandigheden en de economie heeft de Corona-Crisis een grote impact gehad. Met name burgers en organisaties in de Nederlands-Duitse grensregio stonden en staan nog steeds voor een grote uitdaging. Reisbeperkingen, quarantaineregels en verschillende maatregelen maken grensoverschrijdende samenwerking bijzonder moeilijk. Aan de andere kant kunnen we echter ook leren van de initiatieven en maatregelen die wel succesvol waren. Zo leren we hoe we in een crisissituatie als deze het beste kunnen ingrijpen.

De Wetenschapswinkel Groningen is in samenwerking met de Wetenschapswinkel Vechta en de Jade Hochschule aan een bijzonder project begonnen. Aan de hand van verschillende themabijeenkomsten willen zij de effecten van de Corona-Crisis op het dagelijks leven in de Ems-Dollart-Regio onderzoeken. Het onderzoek wordt gedaan aan de hand van 5 digitale bijeenkomsten, waarin elke keer over een ander onderwerp wordt gediscussieerd. De nadruk in deze bijeenkomsten ligt op de grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitsland en Nederland. 

Bent u een grensbewoner of organisatie, heeft u regelmatig te maken met de grens en wilt u uw ervaring met de Corona-Crisis delen? Dan horen zij dat graag! 

Zij zoeken geïnteresseerden voor de volgende themabijeenkomsten:

Onderwijs – 20 april

Sociaal leven – 4 mei

Gezondheid – 11 mei

Lokale Economie – 18 mei

Werk – 25 mei

Opgeven kan via de volgende link: https://survey.lamapoll.de/Virtuelle-Buergerbegegnungen-zur-Corona-Pandemie/nl/