Succesvol Online NoorderRuimte Symposium


vrijdag 19 juni 2020

​Op 18 juni vond het Online NoorderRuimte Symposium plaats. Team ‘Scheemda in de lift’ deed vanuit de IWP onderzoek naar de leefbaarheid in Scheemda en won hiermee de groepsprijs! Welk onderzoek is gedaan en wat zijn de resultaten? Wat is de impact van ons onderzoek? En wat betekenen deze resultaten voor ons vervolgonderzoek?

In de afgelopen maanden hebben onze ruim 80 studenten, lectoren, docent-onderzoekers, promovendi en werkveldpartners hun onderzoek vanuit huis en op afstand gedaan en online samengewerkt. En gisteren gaven zij in informatieve online sessies door middel van Pecha Kucha’s – korte presentaties met veel beeld – antwoord op deze en andere vragen. 

NoorderRuimte richt zich op vier thema’s: Aardbevingen, Duurzaamheid, Gezondheid & Welzijn en Leefbaarheid, thema’s die ook aansluiten bij de vraagstukken en opgaven die spelen in het Noorden. Bezoekers bepaalden zelf bij welk thema zij aansloten, of misschien wel bij alle vier.

Het was een geslaagde middag met: mooie opbrengsten, een hoge opkomst, interessante presentaties, soepele overgangen, discussies in de chat en niet geheel onbelangrijk, de techniek overwegend goed.

Winnaars groepsprijs:
Team Scheemda: Leonie van Dam, Stein Gierveld en Julianne Haan
Team Toukomst: Thijs Meijer, David Moorlag, Ricardo Papa, Puck Edzes, Dorien Loosman, Marijn van Roosendaal, Tom Vos en Dione Sterk

Drie winnaars individueel: 
Jorrit Reuvers (onderzoek Toukomst)
Amanda Reilman (onderzoek Ameland)
Nooreddin Hamel (onderzoek Gezonde Rookvrije Stad)

Alle prijswinnaars, de studenten(groepen) die de beste Pecha Kucha maakten, van harte gefeliciteerd!