Nieuwe lichting studenten van start in grensoverschrijdende IWP EDRiT


dinsdag 6 april 2021

Begin februari is weer een nieuwe groep HBO-studenten bij IWP EDRiT gestart. Derde- en vierdejaars studenten Vastgoed & Makelaardij die onderzoek doen naar de invloed van de net geopende Pieter Smitbrug op de leefomgeving, hebben een bezoek gebracht aan de langste fietsbrug van Europa. Daarnaast zijn er door de studenten gesprekken gevoerd met beleidsadviseurs en de gemeente Oldambt, om de wensen van hun ‘opdrachtgever’ te bespreken.

Wederom zijn we blij om te melden dat ook dit semester studenten aan de slag gaan met het succesvolle project ‘Scheemda in de lift’. Afgelopen semester hebben vierdejaars Bedrijfskunde studenten gekeken naar de wijze waarop het winkelgebied van Scheemda het beste kan aansluiten op de bezoekers uit omliggende gebieden. Dit semester zal er door vierdejaars studenten Sociaal Werk en Bedrijfskunde vooral gekeken worden naar de verbinding tussen het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) en Scheemda. Welke behoefte hebben wachtende bezoekers bij het OZG? En hoe kan er gezorgd worden voor meer verbinding tussen het OZG en het dorp Scheemda?

Ook hebben afgelopen semester studenten Sociaal Werk zich gericht op de dorpsondersteuner Westerlee. Dit semester zullen vierdejaars Sociaal Werk studenten voor Stichting Wedde dat ’t Lukt zich richten op de invloed van de Coronapandemie op de werkzaamheden van de dorpsondersteuner in Wedde, Vriescheloo en Veelerveen. Daarnaast wordt er ook een juridisch component aan toegevoegd. Een vierdejaars student Rechten gaat kijken naar de aansprakelijkheid van vrijwilligers die ingezet worden vanuit de dorpsondersteuner.

Dit semester vinden er dus weer tal van interessante onderzoeken plaats en zetten deze jonge talenten zich weer in voor onze regio! Daarnaast heeft IWP EDRiT deelgenomen aan de AAN!Accelerator. Met dit traject willen we het initiatief IWP EDRiT versnellen en hiermee een langdurige positieve impact voor de toekomst van Noord-Nederland creëren.